כניסה
למנויות
צרו קשר

קציצות חמם והגש של איילת משעועית אדומה וטופו

מתכון קציצות חמם והגש שכיף שיש במקפיא וילדים ממש אוהבים.
נתחיל מזה שהתכנון היה ליצור קציצות המבורגר, הקציצות יצאו טעימות ממש אך ללא טעם של המבורגר - הילדים עפו על זה וגם חברים שטעמו אז ממשיכה לאמץ את המתכון.
בכח החמש ניתן למצוא מתכונים קלים ומהירים להכנה, במקרה הזה המתכון דורש קצת יותר התעסקות אך התוצאה ממש שווה! זמן הכנה לקח קצת יותר משעה
השעועית האדומה מעולה למי שסובל מהתסמונת המטבולית ומעוניין להחזיר לאיזון את רמות הסוכר בדם, השעועית עשירה בסיבים ולכן יעילה לבריאות מערכת העיכול, היא מעניקה יתרון לירידה במשקל, מסייעת לניקוי רעלים ו... טעימה! יאאלה, שנתחיל??

רכיבים:
חצי קילו שעועית אדומה לאחר השרייה ולאחר שבושלה במים.
300 גרם טופו
2 כפות טחינה
3 כפות קמח חומוס
בצל קצוץ
4 שיני שום כתושות
חבילת רסק עגבניות קטנה
תיבול: כפית פפריקה מתוקה, כפית פפריקה מעושנת, כפית כמון, 2-3 כפיות מלח הימלאיה, חצי כפית תבלין שווארמה.

*אפשר להוסיף חופן יפה של פטרוזיליה וחופן כוסברה. אני חילקתי את התערבות והתחלתי עם קציצות בצורת המבורגר ללא עשבי התיבול ואז הוספתי את הפטרוזיליה ובמגש השלישי הוספתי גם כוסברה קצוצה. 
הילדים לא שמו לב להבדל בין הסוגים עם התוספת עשבי תיבול ולדעתי שלושת הסוגים היו טעימים, אם יש ילדים בררנים אז עדיף לטחון את העשבי תיבול כשטוחנים את השעועית אך אפשר להכין גם בלי. 

אופן ההכנה:
מתחילים עם טיגון הבצל, כשהוא מזהיב נוסיף את השום ותבלינים לפי מה שכתוב למעלה, חוץ מהמלח שנוסיף בהמשך.
נוסיף את השעועית האדומה (אפשר ישר מהמקפיא עם השרית, בישלת והקפאת) והרסק עגבניות + מים לכיסוי של השעועית ונשאיר לבישול עד שיתאדו כל הנוזלים. 
לבינתיים נפורר את הטופו בידיים.

לאחר שהתאדו הנוזלים נעביר את תבשיל השעועית למעבד מזון ונוסיף את הקמח חומוס, הטחינה ומלח. עדין לא נוסיף את הטופו.
נטחן היטב את השעועית ואז נערבב יחד עם הטופו שחיכה בצד. 

אפשר לטעום לפני אפייה ולתקן תיבול במידת הצורך, אצלי איתן זינק לטעימות והוא זה שהמליץ להוסיף תבלין שווארמה.

מומלץ לתת לתערובת לנוח כ 40 דקות לפני שלב הצורות, זה מסייע לעיסה להתייצב ואז הצורה תישמר באפייה.

משמנים מעט נייר אפייה ומסדרים צורות באמצעות הידיים ואם בא לנו צורה יפה של המבורגר אז אפשר להיעזר ברינג כפי שעשיתי, ממלאים ברינג ואז מרימים ועושים זאת שוב...
מומלץ לרסס תרסיס שמן זית מעל לפני שמכניסים לתנור.

מחממים תנור ל 200 מעלות - אני הכנסתי ל 15 דקות ואז העברתי ל 170 מעלות כי רציתי שיתייבש ויתייצב מבלי להישרף. אחרי עוד כ 10-15 דקות הפכתי באמצעות קלף של עוגות (הקציצות לא יציבות שהן חמות אך אל חשש - הן מתייצבות שמתקררות מעט) והכנסתי לעוד כ 10-20 דקות. 

יצאו לי 3 מגשי תנור מלאים, חלק עשיתי בצורת קבבים.

*ניתן לשמור בהקפאה עם הפרדה של נייר אפייה בין השכבות.

אריך נתייחס?
כל הכמות שיוצאת היא כ 2370 קלוריות, 30 מנות חלבון.
לי יצאו 52 קציצות. 

זה מסוג הארוחות שעוזרות לקדם ירידה במשקל ובחירות בריאות, הכמות לארוחת צהריים/ ערב היא גדולה, הארוחה עשירה בחלבון ואנו נהנות גם משילוב רכיבים שמעניק ערך גליקמי נמוך כך שתחושת השובע תעניק יתרון נוסף.
זו ארוחה טעימה שקל לשלוף מהמקפיא בימים עמוסים.מומלץ בליווי קוביות בטטה או סלק בתנור.

אהבת? נשמח לשמוע על כך!

להאמין. לפעול. להגשים.